Basisprijs
€ 16,00
Vriend van de Velinx
€ 12,00
zo 21 apr 24 - 11u00

Elfurenmis #4 - Zana Hanafi & Ekaterina Levental

In 2024 krijgt ons bedehuis een verfrissende muzikale impuls! Drie avontuurlijke muzikanten sluiten zich aan om onze solisten, sprekers en toegewijde volgelingen van het Elfde Uur te begeleiden tijdens de maandelijkse Elfurenmis. Vanaf februari laten percussionist Bert Peyffers (bekend van Ão en Wamaki’s), bassiste Louise van den Heuvel (van Sonic Hug en Dishwasher) en pianist Andy Willems hun harmonie weerklinken in de Velinx.

Zana Hanafi is een toegewijd mensenrechtenactiviste. Sinds 2019 is zij actief betrokken bij het vertellen van verhalen over migratie, voornamelijk gericht op onderwijsinstellingen zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Ze werkt samen met organisaties zoals School Zonder Racisme en het programma Jesuit Refugee Service - Change. Ze speelde ook een belangrijke rol als enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de campagne 'Ook Onze Mensen.' Deze campagne had een aanzienlijk positief effect in 2019, omdat het inhield het hergebruiken van posters van extreemrechtse partijen en het veranderen van de slogan van "Alleen Onze Mensen" naar "Ook Onze Mensen.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.

Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek en anderen. In 2015 maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera in de rol van Melibea in Reimsreisje (Il Viaggio a Reims) van Gioacchino Rossini.

Haar recente werkzaamheden waren onder andere hoofdrol in de Opera Turan Dokht bij het Holland Festival (World Opera LAB), opera ‘King Lear’ (in de rol van Goneril) met Holland Opera, een toer met de solo voorstellingen ‘De Weg’, ‘De Grens’ en ‘Schoppenvrouw in België en Nederland en de rol van ‘Die Frau’ in de opera ‘Menuet’ (LOD Gent).

Samen met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten zoals Pierrot Lunaire 2.0, La Voix Humaine FaceTime en het autobiografische drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvouw.

NIEUWE HUISBAND

Bert Peyffers, beter bekend als "Bert Skunk," is een getalenteerde Belgische percussionist die op 13-jarige leeftijd verliefd werd op de cajon. Zijn vaardigheid en passie brachten hem naar de halve finale van Belgium's Got Talent, waar hij als soloartiest schitterde. Als freelance percussionist en studiomuzikant gelooft hij sterk in de verbindende kracht van muziek. Bert is niet alleen de oprichter van het 12-koppige muzikale collectief Wamaki's, maar tourt ook momenteel door Europa met de bands Ão & Vermin Twins.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuit- bare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet Sonic Hug bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz.

Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen.

Pianist Andy Willems omarmt een onbegrensde liefde voor muziek, waardoor hij zich niet laat beperken tot één specifiek genre. Na zijn klassieke conservatoriumopleiding onder leiding van Alan Weiss, behaalde hij een tweede diploma als jazzpianist aan het Lemmensinstituut in Leuven. Andy voelt zich even thuis in klassieke ensembles als op poppodia en jazzfestivals. Zijn veelzijdige benadering van muziek brengt hem overal waar zijn passie hem leidt.