Basisprijs
€ 8,00
Vriend van de Velinx
€ 6,00
Kinderprijs
€ 6,00
Gezinsbond
€ 6,00
zo 28 apr 24 - 15u00

Laika / Hetpaleis – Vuur/toren (6+)

Vurige en mooie, gevoelige voorstelling over de nood aan warmte en samenzijn

Een woeste oceaan. Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in een toren. In weer en wind werken ze met gevaar voor eigen leven. Alleen maar om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur brandend in je hart als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/Toren gaat over de laatste vuurtorenwachters ter wereld. Ze verliezen alle houvast als ze in de armen lopen van de enige die hen altijd bleef koesteren: de zee.

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen –  of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. 

www.laika.be

Credits: Concept & regie: Michai Geyzen – Spel: Ephraïm Cielen/Pieter-Jan De Wyngaert, Young-Won Song/Yoh Morishita , Boris Van Severen/Hervé Guerrisi/Christian Roe & Robbert Vervloet/Elias Vandenbroucke – Dans: Yoh Morishita – Muziek: Ephraïm Cielen – Choreografie: Young-Won Song – Scenografie: Peter De Bie – Dramaturgie: Mieke Versyp – Kostuums: Vick Verachtert – Lichtontwerp: Thomas Stevens – Geluid: Tom Van den Brande – Productie: Robin Angst & Pieter Smet – Foto © Kathleen Michiels

Leden van de Gezinsbond krijgen bij deze voorstelling voor het hele gezin korting. Deze korting is enkel mogelijk op vertoon van een geldige lidkaart. U kunt langskomen aan de ticketbalie tijdens onze openingsuren of scan uw lidkaart in en stuur ons een mailtje naar tickets@develinx.be (met vermelding van naam voorstelling, eigen adresgegevens, gsm-nummer en aantal personen)

“Vuur/toren is weer zo'n productie van Michai Geyzen die raakt. Door het heerlijke spel van de drie mannen, door de charismatische magie van de danseres, door het wonderlijke lichtspel, door de strakke dramatische opbouw. Zo mooi om mee te maken.” (Tuur Devens, Theaterkrant.nl)

“Michai Geyzen slaagt er consequent in om met minimale maar secuur ingezette middelen zijn verhaal te vertellen. (...) Wat een mooie, gevoelige voorstelling.” (De Morgen)