ma 29 apr 24 - 10u30-13u30

Laika & hetpaleis - Vuur/Toren (B 2-5) om 10u30 & 13u30

Vurige en mooie, gevoelige voorstelling over de nood aan warmte en samenzijn

Een woeste oceaan. Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in een toren. In weer en wind werken ze met gevaar voor eigen leven. Alleen maar om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur brandend in je hart als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/Toren gaat over de laatste vuurtorenwachters ter wereld. Ze verliezen alle houvast als ze in de armen lopen van de enige die hen altijd bleef koesteren: de zee.

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen –  of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. 

“Vuur/toren is weer zo'n productie van Michai Geyzen die raakt. Door het heerlijke spel van de drie mannen, door de charismatische magie van de danseres, door het wonderlijke lichtspel, door de strakke dramatische opbouw. Zo mooi om mee te maken.” (Tuur Devens, Theaterkrant.nl)

“Michai Geyzen slaagt er consequent in om met minimale maar secuur ingezette middelen zijn verhaal te vertellen. (...) Wat een mooie, gevoelige voorstelling.” (De Morgen)

www.laika.be

Duur: 60 min.