Na hun selectie voor het Theaterfestival werd het gezelschap ook door de Acteursgilde bekroont met de prijs voor ‘meest gewaardeerde samenspel’!

Basisprijs
€ 14,00
Vriend van de Velinx
€ 10,00
Jongeren (tem 18 jaar)
€ 6,00
wo 28 feb 24 - 20u30

Wolf Wolf – Voorjaarsontwaken (14+)

laatste tickets

Een emotionele coming of age binnen een zwijgende maatschappij door één van onze favoriete up and coming theatergezelschappen!

‘Voorjaarsontwaken’ (naar ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind) speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

WOLF WOLF gooide hoge ogen met hun versie van de klassieker ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ in 2019, ook te zien in de VELINX. Met hun tweede voorstelling ‘Voorjaarsontwaken’ levert dit jonge gezelschap opnieuw een hoogvlieger af.

www.wolfwolf.be

Credits: Van & met: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Gilles Vandecaveye-Pinoy & Valentina Tóth of Lieselot Siddiki – Naar ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind – Muziek: Gilles Vandecaveye– Pinoy & Valentina Tóth – Vormgeving: Gilles Pollak & Shervin Sheikh Rezaei – Mixage: Cesar De Sutter Pinoy – Kostuum: Lieselot Siddiki – Productie: Eva Bracke – Spelcoach: Esther de Koning – Eindregie: Renée Goethijn – Met dank aan De Figuranten, VIERNULVIER, Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, Sabam, Gemeenschapscentrum De Linde, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Victor Hidalgo & Max Grymonprez – Met de steun van de Vlaamse Overheid – Foto © Lieselot Siddiki

 

 

“Met durf, oog voor detail en een onuitputtelijke energie sturen zij je van de ene naar de andere uithoek van het toneel. Maar belangrijker, en moeilijker: hun boog verliest geen moment aan evenwicht of spankracht. Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.” (**** Gilles Michiels, De Standaard)

 

“Ze zijn zo jong en zo frank, zo geestig en zo slim, en zo één als collectief, mijnheer. Je ziet hen en je denkt, mede door het stuk: dit zijn de groten van morgen. Groten zijn véél maar ze glinsteren niet langer van jeugdige moed. Anno 2022 zijn de clubleden van Wolf Wolf net nog ‘klein’ genoeg. Ze brengen Wedekinds Voorjaarsontwaken met onbevangen branie, weltschmerz, tintelend spelplezier, liefde voor taal, pure sensualiteit, uitbundige humor en zinderend engagement. Profiteer ervan nu ze nog groot zijn!” (**** Els Van Steenberghe, FocusKnack)